Bli frivillig
Vil du hjelpe og inspirere andre? Som LIN-frivillig får du venner, trener norsk og øker din kompetanse.
Hjelp andre
Frivillighet er en viktig bærebjelke i det norske samfunnet. Tall fra Frivillighet Norge viser at 63 % av befolkningen over 15 år bidro med frivillig arbeid i løpet av 2019.
Som frivillig hos LIN møter du mennesker med ulik landbakgrunn. Du lærer om nye kulturer og utvider ditt nettverk. I tillegg lærer du om det norske samfunnet og øker dine norskkunnskaper.
Samfunnsengasjert?
LIN-frivillige får være med å påvirke samfunnet rundt oss.
Eksempler på ulike aktivteter du kan bli med på er:
- verving og stand-aktiviteter
- informasjons- og mediearbeid (fotograf, video, etc.)
- seminarer (planlegging, koordinering, etc.)
- språktrening (språkkafé)
- ledelse- og koordineringsarbeid
Målet med aktivitetene er alltid å fremme et mer mangfoldig og inkluderende samfunn. Ved kommune- og stortingsvalg er det også mulig å engasjere seg for å øke valgdeltakelsen blant flerkulturelle minoriteter.
Vil du bidra i koronadugnaden som frivillig?
Ønsker du at så mange som mulig skal få korrekt informasjon om covid-19-vaksinen, slik at de kan ta et informert valg? Vil du bidra til at hverdagen går fortere tilbake til normalen? Det vil vi og! Og vi ønsker å nå ut til så mange som mulig, uavhengig av hvor de kommer fra, eller hvilket språk de snakker.
Derfor trenger vi frivillige som kan bli med å stå på stand og gi ut informasjon på mange ulike språk.
Snakker du et annet språk enn norsk, og ønsker å bidra? Ta kontakt med oss via skjemaet nederst på siden.
Øk dine sjanser i arbeidslivet
Mange arbeidsgivere er opptatt av at jobbsøkere har hatt frivillige verv. Frivillig arbeid på CV-en viser at du er engasjert, tar initiativ og er positiv. Som frivillig hos LIN kan du også få erfaring med koordinering, ledelse og samarbeid. Dette er alle egenskaper som arbeidsgivere ofte ser etter når de ansetter.
21. mars: En antirasistisk frivillighet
I 2022 feirer vi frivillighetens år! LIN markerer FNs internasjonale dag mot rasisme. Vi øker bevissthet rundt diskriminerende barrierer for deltakelse i frivilligheten. Målet er å endre holdninger, og inspirere minoritetsbefolkningen til å engasjere seg. Slik skaper vi et mer mangfoldig og verdifullt sivilsamfunn!
Les mer her, og følg med for mer informasjon!
Årets LIN-frivillige
Hvert år hyller LIN frivillige som har utmerket seg i året som har gått. Vi ønsker å vise frem det viktige arbeidet våre frivillige gjør.
2021
Årets pris går til Aruna Jaganathan 🤩 Hun har sydd og delt ut munnbind under pandemien, og vært med på opplæring av andre deltakere på vårt arbeidstreningskurs. Hun har også bistått under vagkampen, ved å stå på stand å dele ut informasjon om stemmerett på ulike språk. I tillegg har hun bistått under kvinnekonferansen "Women Empowerment 2021", hvor LIN var medarrangør. Aruna er en dedikert brobygger og frivillig som LIN setter utrolig stor pris på. Takk for din innsats!
2020
Tross koronarestriksjoner gjennomførte LIN-frivillige i 2020 aktiviteter som digital yoga-trening og opprsøkende og digital informasjonsarbeid på flere språk. Under den første nedstengingen i mars 2020 startet de frivillige Hani Assaf og Synnøve Saenger med gratis digital yogatrening. Videoene nådde over 5.300 personer. I en isolert tid preget av usikkerhet, fikk brukere yoga-trening rett hjem i egen stue. Hani og Synnøve bidro til å opprettholde et kjent og viktig tilbud for våre brukere.
For deres viktige innsats ble Hani og Synnøve tildelt tittelen "Årets LIN-frivillige 2020"!
LIN-frivillig Jamila Zia nominert til Jenteprisen 2021
På LIN har Jamila Zia vært brobygger og frivillig. Hun hjalp mange under pandemien gjennom LINs arbeid med informasjonsformidling. Likestilling og utdanning er blant temaene Zia brenner for.
Registrer deg
Noen av kursene har ventelister, som betyr at kurset er fullt eller at det ikke har startet enda. Du blir satt på venteliste til vi har et tilbud til deg. Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert informasjon om når kurs og aktiviteter starter.